Weboldalunkat soha ne az adsense re alapozva inditsunk

Sokan már egy portál megszületésének pillanatában időt és energiát fordítanak arra, hogy minél nagyobb bevételt szedhessenek be a web oldal működéséből.

Sokan már egy portál megszületésének pillanatában időt és energiát fordítanak arra, hogy minél nagyobb bevételt szedhessenek be a web oldal működéséből. Azonban ez egyáltalán nem jó irány, hiszen minél több reklámmal látjuk el az amúgy is új felületet, biztosak lehetünk abban, hogy azok a látogatók is hamar elhagyják majd a portált, akik megtalálnak minket. Nincs is rosszabb, a hirtelen felugró reklámoknál, amelyek nem csak megzavarhatnak minket, de ki is zökkenthetnek egy-egy munkafázisból. Ha pedig minden egyes szabad helyre fizetett megjelenéseket teszünk ki, előbb-utóbb a google számára is fel fog tűnni. Ez pedig egyáltalán nem jó megoldás, arról már nem is beszélve, hogy a keresőoptimalizálást végző cég munkáját is igen nagymértékben megnehezíti.
Nem csak azért, mert ennyi reklámmal szinte lehetetlen lesz bekerülni az élmezőnybe, de az induláskor elkövetett hibákat is sokkal nehezebb lesz kijavítani, ha még a reklám felületek kapcsán is dolgoznunk kell néhány órát. Éppen ezért adjunk időt portálunknak, míg valódi bevételeket eredményez majd nekünk.